ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ چیست؟ معمولا کسبوکارهای کوچک و یا فروشگاههای آنلاین، با انواع موانع و چالشها روبهرو هستند. یکی از مهمترین موانع موجود در مسیر فعالیت آنها، معرفی برند خود به دامنه وسیعتری از مخاطبان با مناسبترین قیمت ممکن است. در بازاریابی اینترنتی، روشهای مختلفی برای حل این مشکلات وجود دارند که یکی از بهترین آنها ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل است. در این مطلب پاسخ میدهیم ایمیل مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد. پیشنهاد میکنیم ما را همراهی کنید تا از نکات مهم و اصول اولیه ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل مطلع شوید.
بازاریابی با ایمیل یا ایمیل مارکتینگ چیست؟
به ارسال ایمیل برای مخاطبان هدف به منظور حفظ ارتباط با آنها و نیز یافتن مشتریان جدید، ایمیل مارکتینگ میگویند.
ایمیل مارکتینگ میتواند با اهداف مختلفی از جمله آگاهی از برند، افزایش وفاداری مشتریان و … انجام شود.
چگونه برای ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل برنامهریزی کنیم؟
اگر هیچ ایدهای راجع به ایمیل مارکتینگ خود ندارید، نگران نباشید. زیرا قرار است در این نوشتار توضیح دهیم ایمیل مارکتینگ چیست؟ و تمام بخشهای مهم و اولیه انجام این کار را بهصورت گام به گام بررسی کنیم.
ابزارهای مختلفی وجود دارند که میتوانید با کمک آنها، کمپین ایمیل مارکتینگ خود را طراحی کرد و با استفاده از خدمات مختلف آن، تعامل بسیار بهتری با مشتریان فعلی و بالقوه خود داشته باشید.
علاوه بر این با اتصال فروشگاه آنلاین خود به این ابزارها و نرمافزارها، میتوانید دادههای مهم و مفیدی همچون سوابق خرید، میزان هزینههای مشتریان، اولین خرید مشتری و یا مشتریان دائم را نیز تعیین کنید. با توجه به این دادهها، تبلیغات هدفمند به هرکدام از مشتریان خود ارسال کنید. در نتیجه با در نظر گرفتن نیازمندیهای هر مشتری، فروش بسیار بهتر و بیشتری را نیز تجربه نمایید.
مدیریت یک کسبوکار، چندان راحت نیست و دقیقا میدانیم که شما بهعنوان مدیر مجموعه، روزانه چه میزان مسئولیت و دغدغه را متحمل میشوید. برنامهریزی برای کمپین تبلیغاتی و بازاریابی با ایمیل نیز یک مسئولیت و دغدغه تازه برای شما خواهد بود. به همین خاطر در این بخش مهمترین نکاتی را که باید برای تعیین استراتژی ایمیل مارکتینگ خود در نظر بگیرید، مشخص کردهایم.
در صورت در نظر گرفتن تمام این موارد و دنبال روی آنها بهصورت دقیق، رسیدن به نتیجه دلخواهتان را تضمین خواهیم کرد. حال که دریافتید اهمیت ایمیل مارکتینگ چیست و با بازاریابی با ایمیل آشنا شدید، در ادامه قصد داریم مراحل آن را نیز ذکر کنیم. بنابراین، با دقت به مراحل و گامهای انجام این کار توجه کنید.
Image by jannoon028 on Freepik
۱. تعیین مخاطبان از مراحل ایمیل مارکتینگ
هیچ فرقی ندارد که حوزه کاری شما چیست؟ و چه چیزی را میفروشید؟ نکته اصلی و مهم این است که پیش از هرچیزی، برای برقراری ارتباط و تعامل بسیار بهتر با مشتریان، مخاطبان و مشتریان هدف خود را تعیین کنید. با اینکه ممکن است این موضوع بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد، اما یکی از مهمترین مسئولیتهای شما بهعنوان مدیر یک کسبوکار کوچک این است که تمام شاخصههای مهم مرتبط به حوزه کاری خود را بشناسید.
البته باید بدانید که انواع ابزارهای ایمیل مارکتینگ خدمات و قابلیتهای بسیار بیشتری را در اختیار شما قرار میدهند. برای مثال با استفاده از چنین ابزارهایی، میتوانید مشتریان خود را به دستهبندیهای مشخصی (Segment) تقسیم کنید. بر اساس شرایط اختصاصی آنها، ایمیلهای هدفمند ارسال کنید. در نتیجه بدین شکل، میزان تعامل و فروش را افزایش و در نهایت نرخ بازگشت سرمایه (ROI) کسبوکارتان را نیز افزایش دهید.
افزودن مشتریان
بهمحض افزودن مشتریان به لیستهای مختلف، کاربران ثبتشده اطلاعات مختلفی راجع به خود ارائه خواهند داد و با این روش، دادههای مختلفی راجع به علاقهمندی و نوع رفتار هر مشتری در اختیار شما قرار میگیرد. در برخی از این ابزارها، فرمهای اختصاصی ثبت نام وجود دارد که افراد با تکمیل آنها، بهعنوان مشتریان دائم و یا ویژه شما تعیین میشوند. در این فرمهای ثبت نام، اطلاعات مهمی همچون سن، جنسیت و علاقهمندیهای فردی در اختیار شما قرار میگیرد و میتوانید مشتریان خود را بر طبق هر کدام از این مؤلفهها دستهبندی کنید.
یکی از مهمترین اطلاعات این فرمها، شماره تماس و یا آدرس ایمیل مشتریان است که با استفاده از آن، میتوانید بهصورت مستقیم به مشتریان واقعی و فعلی خود ایمیل فرستاده و با آنها تماس برقرار کنید. ممکن است بخشی از مشتریان شما ترجیح دهند تنها در صورت وجود انواع حراجیهای مرتبط با کالاها و محصولات خاص، ایمیلهای اطلاعرسانی را دریافت نمایند و برخی دیگر ترجیح دهند که ایمیلهای هفتگی دریافت کرده و اطلاعات مهم مرتبط به فروشگاه را دنبال کنند.
۲. کانال ارتباطی و نحوه آشنایی مشتری با شما
پس از شناسایی مخاطبان، کانال ارتباطی خود را مشخص کنید.
دادههای ثبتنام نشان میدهد هر فرد از چه طریقی با شما آشنا شده است. این اطلاعات برای ایجاد یک لیست مشتریان قوی ارزشمند است.
اگر مدیر فروشگاه آنلاین هستید و حساب خود را به نرمافزار ایمیل مارکتینگ متصل کردهاید، میتوانید کانال ارتباطی اصلی مشتریان را شناسایی کنید.
به عنوان مثال، اگر مشتریان از اینستاگرام و توییتر ثبت نام کردند، میتوانید از این شبکهها برای ارتباط استفاده کنید.
نرمافزارهای ایمیل مارکتینگ امکان ایجاد بخشهای جداگانه برای مشتریانی که از یک روش خاص آشنا شدهاند را فراهم میکنند.
برای ارزیابی جذب مشتری از صفحات سایت، میتوانید از ابزارهای ایمیل مارکتینگ استفاده کرده و فیلدهای مخفی اضافه کنید.
۳. بخشها و گروهها
پس از اینکه در میان تمام مخاطبین خود، گروه مشخصی را شناسایی کرده و مد نظر قرار دادید، میتوانید آنها را در بخشها و یا گروههای مجزایی دستهبندی کرده و برای هر کدام از آن گروهها، کمپین تبلیغاتی منحصر بهفرد و مرتبط با نیازمندیها و علاقهمندیشان طراحی و برنامهریزی نمایید. ارسال تبلیغات مرتبط و هدفمند، فروش شما را افزایش داده و میزان سود بیشتری را برای شما در پی دارد.
Image by rawpixel.com on Freepik
روش کار:
یکی از بهترین راههای سازماندهی لیست مشتریان، تعیین گروههای مختلف است و پس از انجام این کار، تنها باید یک لیست مشخص را مدیریت کنید. ممکن است شما بهعنوان مدیر یک کسبوکار دارای یک سایت فروش آنلاین باشید و از طریق حساب کاربری خود در یکی از پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ، با ۳ گروه مختلف همچون نمایندگان فروش، خردهفروشهایی که محصولاتتان را بهصورت جزئی میفروشند و مشتریانتان، ارتباط برقرار میکنید.
با اینکه احتمالا تصور کنید که روش منطقی برای سازماندهی این ۳ گروه مخاطب، ایجاد ۳ لیست مجزا است؛ اما افزودن آنها به یک لیست واحد، همان کارایی و عملکرد را در اختیار شما قرار خواهد داد و البته جلوی هزینههای اضافی را نیز میگیرد. پس از ایجاد یک لیست واحد، میتوانید برای هر کدام از آنها بخش و یا سگمنت (Segment) مجزایی ساخته و کمپینهای تبلیغی متناسب به هر گروه را بهصورت مستقل ارسال کنید. بنابراین همه مخاطبان شما در یک لیست قرار خواهند گرفت، اما با استفاده از بخشهای مختلف، دستهبندی میشوند.
از سوی دیگر در برخی مواقع به ارسال اطلاعیهها و یا تبلیغات یکسان برای همه مخاطبان خود نیاز دارید. در این صورت، میتوانید ایمیل مد نظر را به یکباره به تمام لیست ارسال کرده و از انجام چند باره یک کار یکسان، اجتناب کنید.
برای ایجاد بخشهای مختلف، از همان دادههایی استفاده کنید که مشتریان در فرم ثبت نام در اختیار شما قرار دادهاند. میتوانید افراد را بر اساس نحوه آشنایی با مجموعه، علاقهمندیها و یا سایر مشخصههای موجود دستهبندی کنید و یا در صورت عدم آشنایی با ابزارها و خدمات ارائه شده در پلتفرم ایمیل مارکتینگ منتخب خود، از بخشها و یا سگمنت پیشفرض موجود در نرمافزار بهره ببرید. علاوه بر این در پلتفرمهای مختلف دادههای بسیار مهمی نیز در اختیار شما قرار میگیرد.
۴. انتخاب محتوا از مراحل ایمیل مارکتینگ
پس از شناسایی مخاطبان خود، باید محتوای مد نظر برای آن مخاطبان را نیز تعیین کنید. در این بخش باید این موضوع مهم را مشخص کنید که قصد دارید چه دادههایی را در اختیار مشتریان خود قرار دهید. برای ایجاد یک ارتباط واقعی با مشتریان، باید ایمیلهای معتبر و هدفمندی را ارسال کنید. به همین خاطر در این فرایند، باید هدف اولیه مشتری از ثبت نام در فرم کسبوکارتان را مد نظر قرار دهید. در این بخش، چند چارچوب و محتوای کلی را با هم مرور کنیم که میتوانید در زمان طراحی کمپین تبلیغاتی خود از آنها بهره ببرید. برخی از این محتواهای کلی، شامل موارد زیر است:
- رویدادهای آتی؛
- تصاویر و ویدئوهای کوتاه از رویدادهای پیشین؛
- محبوبترین پستهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی همچون اینستاگرام؛
- پوششهای خبری گوناگون؛
- جرئیات مختلف راجع به خدمات و محصولات جدید؛
- دستورالعملهای متنوع در رابطه با چگونگی خرید از مجموعه در ایام تعطیل.
زمانی که قصد دارید کمپین تبلیغاتی یا اطلاعرسانی خود را آغاز کنید، میتوانید با توجه به مخاطبان مد نظر و حوزه علاقه آنها، چند مورد از این دادهها را انتخاب نمایید. پیش از این که محتوای کاملا جدید و تازه ایجاد کنید، چند دقیقه تأمل کرده و محتواهای موجود را ارزیابی نمایید. بررسی کنید که کدام یک از دادههای فعلی همچون پستهای شبکه اجتماعی یا مقاله تخصصی مرتبط با حوزه کاری و یا مجموعه شما، میتواند توجه مخاطبان مد نظرتان را جلب کرده و برای آنهای جذاب باشد.
با این وجود، احتمالا قصد دارید که برای لیست موجود در پلتفرم ایمیل مارکتینگ و یا بخش مجزایی از مشتریان خود در آن محیط، محتوای جدید تولید کرده و برای دنبالکردن شما و ثبت نام در این بخش، پاداش خاصی برای آنها در نظر بگیرید.
نکات مهم جمعآوری و تولید محتوا
حال که توضیح دادیم ایمیل مارکتینگ چیست و بازاریابی با ایمیل شامل چه مراحلی میشود، در ادامه قصد داریم نکات مهمی را در مورد جمعآوری و تولید محتوا در دسترس شما قرار دهیم. تولید محتوای مستمر بر اساس علاقهمندی مشتریان و مخاطبان، کار بسیار سختی است و فشار بسیار زیادی نیز ایجاد میکند. با این وجود نکات مهمی وجود دارند که با در نظر گرفتن آنها در زمان جمعآوری داده و تولید محتوا برای کمپینهای مختلف، میتوانید بهترین روش برای برقراری ارتباط با مشتریان خود را بیابید. در ادامه، این نکات مهم را بهاختصار شرح خواهیم داد.
تعامل با مشتریان مانند مشتری VIP
در اولین قدم برای فهمیدن اینکه راز موفقیت در ایمیل مارکتینگ چیست باید گفت افرادی که فرم ثبت نام مجموعه شما را تکمیل کردهاند، چنان به کسبوکار شما علاقه دارند که این فرصت را در اختیار شما گذاشتهاند که بهصورت مستقیم اطلاعات خود را به ایمیل آنها ارسال کنید که این یک فرصت بینظیر و فوقالعاده برای شما است. بنابراین با ارائه جدیدترین خبرها به این دسته از مشتریان، از آنها تشکر کرده و قدردانی کنید یا این که یک گام جلوتر رفته و با ارائه جدیدترین محصولات و کالاهای برای تست و نظرسنجی اولیه، آنها را در فرایند معرفی محصولات جدید مجموعه به بازار، مشارکت دهید.
ارسال ایمیلهای مفید
در زمان طراحی و برنامهریزی کمپین ایمیل مارکتینگ مجموعهتان، همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که در زمان بررسی صندوق ورودی ایمیل، شما کدام موارد را بهسرعت حذف کرده و کدام موارد را مطالعه میکنید. در واقع باید به این فکر کنید که غالبا چه چیزی باعث میشود که یک ایمیل دریافتی را باز کنید. حدس اولیه ما این است که ارسال اطلاعات جدیدی که پیش از این نداشته باشید، باعث میشود که رغبت بیشتری برای بازکردن ایمیلهای مختلف از خود نشان دهید. بنابراین، همیشه سعی کنید اطلاعات مفید و ارزشمندی را برای مشترکین و مخاطبان خود ارسال نمایید.
البته علاوه بر محتوای داخلی ایمیل، عنوان ایمیلها نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. مردم روزانه تعداد بسیار زیادی ایمیل دریافت میکنند و به همین خاطر، اغلب افراد پیش از بازکردن یک ایمیل و مطالعه آن، ابتدا عنوان را بررسی خواهند کرد. بنابراین عنوان را بهگونهای بنویسید که مخاطب متوجه شود که کمپین تبلیغاتی شما، ارزشمند و مفید است.
راهحل پیشنهادی ما برای نوشتن عنوان این است که عنوان را بهصورت توصیفی و صریح بنویسید. یکی از بهترین راههای رسیدن به عنوان برتر و جذابتر این است که عناوین مختلف را امتحان کرده و با آزمون و خطا، جذابترین عنوان برای مخاطبان هدف را بیابید.
ارائه شخصیت منحصر بهفرد
هیچکس از خواندن یک متن طولانی و کسلکننده لذت نمیبرد. به همین خاطر ایمیلهای خود را بهگونهای بنویسید که بخشی از رفتار و شخصیت منحصر بهفرد شما یا مجموعهتان در آن متن منعکس شود. احتمالا مشتریان مختلف به دلیل نوع صدا، نحوه صحبت و یا شوخطبعیتان، تصمیم گرفتهاند که فرم ثبت نام مجموعه را تکمیل کنند. بنابراین ایمیلهای خود را نیز به همان لحن و شکلی بنویسید که با مشتریان خود تعامل دارید. هرچند فراموش نکنید که شخصیت و نوع رفتار مخاطبان خود را نیز در نظر گرفته و با توجه به مجموع این دادهها و معیارها، بهترین محتوای ممکن را تولید کنید.
Image by creativeart on Freepik
مختصر و مفید
اغلب مردم از دریافت روزانه ایمیلهای بیانتها و متنهای طولانی خسته شدهاند. بنابراین ایمیلهای خود را مختصر و مفید بنویسید که مشتریان بهسرعت و در کمترین زمان ممکن، هدف شما از ارسال ایمیل را متوجه شده و به اطلاعات مد نظر خود دست پیدا کنند.
الهامگرفتن از کمپینهای موفق
نرمافزارهایی همچون اورنوت (Evernote)، پاکت (Pocket) و پینترست (Pinterest) بهترین پلتفرمها برای ذخیره و سازماندهی ایدههای متنوع برای استفاده در کمپینهای مختلف ایمیل مارکتینگ مجموعه شما هستند. علاوه بر این اپها، Really Good Emails را نیز بررسی کنید. این پلتفرم با ارائه برخی از زیباترین، مجللترین و بهترین کمپینهای ایمیل مارکتینگ، میتواند ایدههای فوقالعادهای در اختیار شما قرار دهد.
۵. برنامهریزی اهداف و دورههای زمانی ارسال ایمیل
در ایمیل مارکتینگ، قانون خاصی برای تعداد ارسال ایمیلها وجود ندارد. اما زیاد ارسال کردن میتواند باعث نخواندن ایمیلها یا خروج مشتریان شود.
سایتهای خبری معمولاً روزانه ایمیل میفرستند. برخی کسبوکارها فقط ۲ ایمیل در ماه ارسال میکنند تا مشتریان را هیجانزده نگه دارند.
بهترین کار، ارسال حداقل یک ایمیل در ماه است تا ارتباط با مشتریان حفظ شود. مناسبتها و تعطیلات را در نظر بگیرید و بر اساس آن برنامهریزی کنید.
اگر برنامه منظم دارید، با رسیدن تعطیلات، ناگهان تغییر نکنید. با برنامهریزی منطقی، آمادگی دریافت ایمیلهای مختلف را ایجاد کنید.
۶. برنامهریزی و طراحی یک جدول زمانبندی از مراحل ایمیل مارکتینگ
همه کسبوکارها یک برنامهریزی و جدول زمانبندی خاص ندارند، با این وجود اگر قرار است بهعنوان مدیر یک کسبوکار با تیمهای مختلفی همکاری داشته باشید و یا اینکه در یک دوره زمانی کوتاه، چندین رویداد و برنامه مختلف را سازماندهی و مدیریت کنید، داشتن این برنامهریزی و زمانبندی فواید و مزایای زیادی برای شما خواهد داشت. استفاده از یک تقویم محتوا برای زمانبندی کمپین تبلیغاتی، پستهای وبلاگ، سایت و یا شبکههای اجتماعی مختلف، یکی از بهترین روشهای ممکن برای حرکت در مسیر درست به سمت اهداف است.
در راستای توضیح اینکه اهمیت زمانبندی و برنامه ریزی در ایمیل مارکتینگ چیست و چه مزایایی دارد، موضوع دیگری که باید در نظر بگیریم این است که برنامهریزی ایمیل مارکتینگ شما به موارد مختلفی همچون حوزه کاری، نوع محتوایی که ارسال میکنید و بازههای زمانی ارسال ایمیل و پیامها، بستگی دارد. با این وجود، در این بخش نمونهای از برنامهریزی و طراحی یک جدولزمانبندی برای بازاریابی با ایمیل را با هم ببینیم که میتوانید با ایجاد کمی تغییرات، از آن استفاده کنید:
- روز اول: عناوین مختلف، ایدههای هنری و سایر مشخصههای کلیدی برای کمپین آتی خود را برنامهریزی و مشخص کنید؛
- روز دوم: نکات و مواردی را بنویسید که قصد دارید در رابطه با هر عنوان به مخاطبین خود اعلام نمایید و هر نوع تصویر و یا ایده هنری مرتبط با هر عنوان را در یک فایل مجزا ذخیره کنید؛
- روز سوم: وارد پلتفرم منتخب خود برای مدیریت مشتریان شده و کمپین خود را ثبت نمایید. همه متنها و عناوین را بررسی کرده و از عدم وجود هر نوع خطای تایپی و نگارشی اطمینان حاصل کنید. تعداد محدودی ایمیل ارسال کرده و همهی بخشهای ارسال ایمیل را بررسی نمایید؛
- روز چهارم: کمپین ایمیل مارکتینگ خود را آغاز کنید.
چگونه ایمیلها را طراحی کنیم؟
حال که میدانید ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل چیست و قصد انجام آن را دارید، بهتر است سعی کنید در زمان برنامهریزی و طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ مجموعه خود، بر پیام مد نظرتان تمرکز کرده و طراحی ایمیلها را نیز بر همان اساس انجام دهید. توصیه ما این است که تمام المانها و بخشهای مختلف کمپین تبلیغاتی خود را در یک سلسه مراتب مشخص برنامهریزی کرده و مهمترین اطلاعات مد نظر خود را در نیمهی نخست متن ایمیل قرار دهید. در این صورت، حتی افرادی که بهسرعت ایمیل ارسالی شما را مطالعه میکنند، با همان نگاه کوتاه اولیه، پیام اصلی شما را خواهند دید.
متن ایمیل را به جملات و پاراگرافهای مختلف تقسیم کنید که خوانایی متن افزایش پیدا کند. یک فونت ساده و قابل خواندن انتخاب کرده و سایز نوشتههای خود را بین ۱۴ الی ۱۶ قرار دهید. یک بخش ارتباط سریع یا تماس با مجموعه نیز در ایمیل درج کنید که مخاطبان درصورت تمایل بتوانند بهسرعت با شما و مجموعهتان تماس بگیرند. علاوه بر تمام این موارد و نکات مهم، همه چیز در کمپین تبلیغاتی شما باید شفاف، واضح و صریح بوده و هدف نهایی شما را بهبهترین شکل ممکن ارائه دهد.
کدنویسی قالب ایمیلها برای طراحی ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل
اگر ظاهر و شکل کلی ایمیلهای پیشفرض موجود در پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ را نمیپسندید، این امکان در اغلب این پلتفرمها وجود دارد که قالب ایمیل مد نظر خود را با استفاده از HTML، کدنویسی کرده و سپس آن را به نرمافزار بیفزایید. در برخی از این پلتفرمها همچون MailChimp، یک زبان اختصاصی برای طراحی ظاهر ایمیلها وجود دارد که میتوانید در بخش ویرایش ظاهر ایمیلها و یا بخش ایجاد کمپین جدید، از آنها استفاده کرده و یک طراحی اختصاصی برای خود ایجاد کنید. در زمان طراحی و یا ویرایش قالب ایمیل، لایهها را ۶۰۰ یا ۶۴۰ پیکسل انتخاب کنید که در ابزارهای مختلف، همان طراحی و چیدمان مد نظر شما را نمایش دهند.
چگونه کمپین تبلیغاتی را تست کنیم؟
پس از آنکه دریافتید ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل چیست و با روش کار آن آشنا شدید، به محض طراحی و درج محتوای مد نظر در ایمیلها، احتمالا ترجیح میدهید هر چه سریعتر گزینه ارسال را فشرده و کمپین ایمیل مارکتینگ خود را آغاز کنید. با این وجود باید با این وسوسه شدید مقابله کرده و کمی صبر نمایید.
فرایند کمپین تبلیغاتی خود را با صبر و حوصله پیش ببرید، هر چند میدانیم که ترجیح شما این است که بهسرعت ایمیلها را ارسال کرده و کار خود را آغاز نمایید؛ ولی بهترین رویکرد این است که کمی تأمل کرده و نحوه نمایش ایمیلهای خود را در چند ابزار مختلف بررسی کنید که از تأثیرگذاری آن بر مشتریان مختلف، اطمینان کامل داشته باشید. برای انجام این کار، باید چند گام مهم را دنبال کنید که در ادامه هر کدام را بهاختصار شرح خواهیم داد.
۱. بررسی ایمیلهای ارسالی در چندین ISP مختلف
همه مشتریان از یک ابزار واحد استفاده نکرده و انواع دستگاههای مختلف همچون لپتاپ، گوشی، تبلیت، کامپیوتر و… وجود دارند که ممکن است چیدمان و طراحی ایمیلهای ارسالی به آن دستگاهها، به شکل دیگری نمایش داده شود. اغلب دستگاههای دریافت کننده، نحوه طراحی و چیدمان را به یک شکل رندر میکنند، با این وجود بهتر است رایجترین ابزارهای مورد استفاده توسط مشتریان خود را شناسایی کرده و سپس نحوه نمایش ایمیلها در آن ابزارهای محبوب و رایج را نیز بررسی کنید.
ابزارهای مختلفی برای انجام بازاریابی با ایمیل وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن، نحوه نمایش ایمیلها در دستگاههای مختلف را ببینید. معمولا پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ این ابزار را در اختیار کاربران خود قرار داده و با استفاده از این قابلیتهای ارائه شده، میتوانید نحوه نمایش ایمیلها برای اغلب دستگاههای موجود در بازار را بررسی کنید.
۲. ارسال ایمیلهای آزمایشی برای دوستان و همکاران
بهتر است پیش از ارسال ایمیلها، از افراد دیگری بخواهید که محتوا و سایر المانهای مهم کمپین شما را بررسی کنند. اگر دوست یا همکاری دارید که میتواند نوع چیدمان و یا خطاهای احتمالی تایپی و نگارشی را بازبینی کند، برای آنها ایمیل آزمایشی بفرستید که بتوانند ایمیلها را بهصورت واقعی در صندوق ورودی خود دریافت کنند.
۳. یافتن بهترین نسخه از کمپین با استفاده از تستهای A/B
راز موفقیت در ایمیل مارکتینگ، یافتن بهترین نسخه کمپین است. تست A/B به شما کمک میکند تا عناوین و زمان ارسال را آزمایش کنید.
با استفاده از پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ، یک متغیر مانند نام یا محتوا را انتخاب و نتیجه را تعیین کنید. این پلتفرمها ترکیبهای مختلفی ایجاد و دادهها را گردآوری میکنند.
تستهای A/B برای بررسی فرضیهها عالی هستند. مثلاً، مجموعه RetroSupply محتوای طولانی و کوتاه را مقایسه کردند و نتیجه نشان داد که محتوای طولانی ۳ برابر بیشتر درآمد ایجاد کرد.
تحقیقات نشان میدهد که تستهای A/B میتوانند باعث افزایش ۲۰ درصدی درآمد شوند. بنابراین قبل از اجرای کمپینهای معمول، بازخورد مخاطبان را با تستهای مختلف ارزیابی کنید.
۴. تحویل ایمیلها و مقابله با فیلترهای اسپم (Spam)
پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ ایمیلها را سریع ارسال میکنند، اما چند عامل بر این سرعت تأثیر دارد. این عوامل شامل اعتبار سرور، محتوای کمپین و سرور دریافتکننده ایمیل است.
پلتفرمهای معتبر با رعایت قوانین، اعتبار خود را حفظ میکنند و از شناختهشدن بهعنوان اسپم جلوگیری میکنند. اما مدیریت مناسب کمپین و محتوای مفید نیز اهمیت دارد.
محتوای ایمیلها را طبق استانداردها تنظیم کنید و از یک لیست واقعی مشتریان استفاده کنید. این موارد به افزایش اعتبار کمپین و جلوگیری از موانع مانند فیلترها کمک میکند.
چگونه در ایمیل مارکتینگ از اتوماسیون استفاده کنیم؟
در ادامه توضیح میدهیم نحوهی استفاده از اتوماسیون در ایمیل مارکتینگ چیست. برخلاف کمپینهای رایج که باید دائما آنها را بررسی و رهگیری کنید، اتوماسیون در پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ شامل ایمیلهای هدفمند و زنجیرهای بوده که میتوانید آنها را یک بار تنظیم کرده و سپس برای مدت طولانی استفاده کنید و به بررسیهای معمول و دورهای نیز نیازی ندارند.
بخش اتوماسیون در پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ مجموع این کارها را بهصورت خودکار انجام میدهد: مشترکین جدید را شناسایی کرده، ایمیلهای خوشآمدگویی ارسال میکند و پس از آن با ارسال ایمیلهای دورهای، تعامل کافی را با مشتریان ایجاد کرده و این امکان را در اختیار شما میگذارد که با حذف این فعالیتهای روتین، زمان کافی برای تمرکز بر سایر بخشهای کسبوکار، ایجاد محتوای جدید و برنامهریزی برای افزایش نرخ بازگشت سرمایه داشته باشید. علاوه بر این، میتوانید پیامهای اطلاعرسانی مشتریان برای خریدهای جدید از فروشگاهتان را طراحی، ارسال و رهگیری کنید.
مثال
فروشگاهی را تصور کنید که هنگام پیوستن مشتری جدید، یک ایمیل زیبا برای معرفی برند میفرستد. اگر مشتری کالایی در سبد خرید داشته باشد و خرید را نهایی نکند، یک ایمیل یادآوری با تخفیف ارسال میشود.
پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ گزینههای اتوماسیون زیادی دارند. اگر اطلاعات کافی ندارید، از گزینههای پیشفرض استفاده کنید تا فروش بیشتری داشته باشید.
هر ایمیل باید حس اهمیت به مشتریان را منتقل کند. تحقیقات لازم را انجام دهید و ایمیلها را دوستانه و واقعی بنویسید.
هدف از اتوماسیون، برقراری ارتباط عمیقتر با مشتریان است. از این ابزار به این منظور بهره ببرید.
چگونه عملکرد کمپین ایمیل مارکتینگ را ارزیابی کنیم؟
حال که دریافتید روش کار ایمیل مارکتینگ چیست و کمپین بازاریابی با ایمیل خود را ایجاد کردید، در ادامه به نحوهی ارزیابی و سپس ارسال ایمیلها میپردازیم. در صورتی که از انواع پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ استفاده میکنید، دادههای مهم و ارزشمندی در بخش گزارشها جمعآوری شده است که میتوانید با کمک آن دادهها، استراتژی آتی ایمیل مارکتینگ خود را برنامهریزی و مشخص کنید. برای ارزیابی عمکلرد میزان موفقیت کمپین ایمیل مارکتینگ خود، این موارد را بررسی نمایید:
۱. تعداد کلیکها و ایمیلهای خوانده شده
برای بررسی تأثیر کمپینهای ایمیل مارکتینگ، ابتدا باید به نرخ کلیک و خواندهشدن ایمیلهای رقبای خود توجه کنید. بدون این اطلاعات، ارزیابی عملکرد واقعی امکانپذیر نیست.
برخی پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ، میانگین معیارهای کلیدی مانند نرخ کلیک و نرخ خروج کاربران را در اختیارتان قرار میدهند. این اطلاعات به شما کمک میکند تا دادههای خود را با استانداردهای صنعت مقایسه کنید.
پس از شناسایی تأثیر کمپین، میتوانید با تستهای A/B عناوین و محتواهای مختلف را آزمایش کنید. این کار به شما کمک میکند تا عناوین جذابتری انتخاب کرده و عملکرد بهتری داشته باشید.
۲. دادههای تجارت آنلاین
حال که دریافتید راز موفقیت در کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟ و کمپین خود را راهاندازی کردهاید، باید بدانید که اگر فروشگاه آنلاینتان را به پلتفرم ایمیل مارکتینگ مورد استفاده خود متصل کنید، دادههای بسیار مهم و ارزشمندی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. با انجام این کار، میتوانید دادههای مهمی همچون میزان خرید مخاطبان موجود در کمپین تبلیغاتی، افراد ثبتشده در سایت و سایر دادههای مهم دیگر را ببینید. این گزارشها میزان سود و درآمد حاصل از کمپین ایمیل مارکتینگ و تبلیغات را بهصورت دقیق تعیین می کند . همچنین میانگین تعداد سفارشات کلی و میزان سود ناشی از آنها را نیز مشخص خواهد کرد.
از گزارشهای ارائه شده در نرمافزار ایمیل مارکتینگ خود برای تعیین جدیدترین ترندها و ایجاد بخشهای جدید بر اساس نوع خرید مشتریان، نوع کالای منتخب و میزان پول صرف شده برای هر خرید، استفاده کنید. سپس به حساب کاربری هر مشتری مراجعه کرده و سوابق کامل خرید آنها را ارزیابی نمایید.
۳. میزان بازدید وبسایت
آغاز کمپین تبلیغاتی میتواند منجر به افزایش میزان بازدید سایت و یا فروشگاه آنلاین شما شود. قابلیت یکپارچهسازی در پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ، این امکان را در اختیار شما میگذارد که میزان ترافیک ورودی به سایت یا فروشگاه آنلاین خود را پس از انتشار ایمیلهای تبلیغاتی، بررسی و ارزیابی کنید.
اگر از ابزارهای تحلیل گوگل همچون گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) استفاده میکنید، میتوانید قابلیت ردگیری را در ایمیلهای خود بیافزایید. یا با استفاده از قابلیت Conversation در گوگل آنالیتیک، فرایند کلیک بر لینکها توسط کاربران را تا رسیدن به بخش خرید، پیگیری و نظارت کنید.
سخن آخر درمورد ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل
در این مطلب سعی کردیم که به طور کامل بررسی کنیم ایمیل مارکتینگ چیست؟ و چه مزایایی دارد؟ ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی با ایمیل یکی از روشهای مؤثری است که میتوانید با کمک آن، کسبوکار خود را تبلیغ و درآمد خود را نیز افزایش دهید. برای انجام این کار، نرمافزارها و پلتفرمهای مختلفی نیز وجود دارند که هر کدام قابلیتهای مختلفی نیز ارائه میدهند. ابزارهای گوگل و یا سایر نرمافزارهای دیگر در بازار عرضه شدهاند که باید با توجه به حوزه کاری خود، ابعاد کسبوکار و سایر مشخصههای مهم دیگر، یکی از پلتفرمهای قوی و کارآمد را برگزیده و بدین شکل، کمپین تبلیغاتی ایمیل مارکتینگ خود را بهصورت اصولی و حرفهای، انجام دهید.
علاوه بر اجرای کمپینهای تبلیغاتی، قابلیت مدیریت مشتریان نیز در انواع پلتفرمهای ایمیل مارکتینگ وجود دارد. بواسطه ی آن، دادههای ارزشمندی در اختیار شما بهعنوان مدیریت کسبوکار قرار میدهند. در نهایت امیدواریم که فهمیده باشید مراحل پیادهسازی ایمیل مارکتینگ چیست و با تکنیکهای این نوع بازاریابی آشنا شده باشید.
پایشگران پارسیان با بیش از یک دهه تجربه در زمینه آموزش و مشاوره و برنامه ریزی کسب و کار در کنار شماست.
جهت اطلاع از دوره های آموزشی پایشگران پارسیان از لیست دوره ها دیدن فرمایید.
از صفحه اینستاگرام هلدینگ پایشگران پارسیان دیدن فرمایید.