پیشرفت در نویسندگی
آیا قصد نویسنده شدن دارید و میخواهید کتاب یا وبلاگی بنویسید و در نویسندگی پیشرفت کنید یا میخواهید فقط برای تفریح بنویسید؟ حتی اگر عنوان شغلی شما حاوی کلمهی «نویسنده» نباشد، تمرین مهارت نویسندگی میتواند کمک بزرگی به ارتقای شغلی شما باشد. در محل کار بیشتر ارتباطات به صورت نوشتاری انجام میشود. شما اغلب باید از طریق خبرنامه با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید، به رئیس خود ایمیل بزنید یا گزارشی بنویسید. بنابراین اگر میخواهید در محیط کارتان پیشرفت کنید باید بدانید اهمیت یادگیری اصول نویسندگی چیست.
با ما همراه باشید تا دریابید که چگونه میتوانید مهارت نویسندگی خود از جمله مهارتهای آکادمیک، حرفهای و نوشتن نامهها و ایمیلهای تجاری را بهبود دهید و همچنین متوجه شوید مزایا و اصول این مهارتهای نویسندگی چیست.
نویسندگی چیست؟
نویسندگی عبارت است از انتقال پیام در قالب کلمات بهصورتی که خواننده بدون زحمت و بهدرستی مقصود نویسنده را درک کند.
بلز پاسكال (Blaise Pascal)، فيزيكدان و فيلسوف فرانسوی، چنین تعریفی را ارائه میکند: نويسندگي، نوشتن مطالبی است كه خواننده بدون زحمت آن را درک کند و به آن احساس عشق و علاقه داشتهباشد.
مهارتهای نویسندگی آکادمیک
مهارت نویسندگی آکادمیک مهارتی ضروری برای همهی دانشآموزان و دانشجویان به حساب میآید. در این دنیای رقابتی، موفقیت بدون داشتن مهارتهای نویسندگی خوب بسیار دشوار است. بنابراین شما باید مهارت نویسندگی را در طول دوران تحصیل خود توسعه دهید.
نوشتهی شما باید واضح، مختصر، متمرکز و ساختارمند باشد و با شواهد و مدارک پشتیبانی شود. هدف از نویسندگی آکادمیک، کمک به خواننده برای درک آنچه است که نوشتهشده. مهارت نویسندگی به شما کمک میکند تا ایدههای خود را با ظرافت، وضوح و انرژی به اشتراک بگذارید.
از اصول اولیهی نویسندگی آکادمیک که باید بدانید این است که لحن و سبک نوشتن رسمی باشد. با این حال مقالات نباید خیلی پیچیده باشند. همچنین استفاده از جملات طولانی و واژگان پیچیده در جملات ضروری نیست. در ادامه، دقیقتر میفهمید اصول و مزیتهای نویسندگی آکادمیک چیست.
اصول نویسندگی آکادمیک چیست؟
اکنون توضیح میدهیم اصول نویسندگی آکادمیک چیست. یک نوشتهی آکادمیک خوب اصول و ویژگیهای خاصی دارد. یادگیری اصول نویسندگی به شما کمک میکند تا ایدههایتان را به شکلی زیباتر با دیگران به اشتراک بگذارید. اصول نویسندگی آکادمیک عبارتاند از:
- لحن و سبک رسمی: لحن و سبک رسمی یکی از اصول نویسندگی آکادمیک است. باید از زبان و زمان مناسب استفاده کنید. همچنین نوشته باید واضح، مختصر و متعادل باشد؛
- متمرکز و بهخوبی برنامهریزی شده: یکی دیگر از اصول نویسندگی این است که پاسخ به سؤالات باید هوشمندانه و واضح برنامه ریزی شوند. علاوه بر این باید پاسخ را به گونهای بیان کنید که مخاطب به راحتی آن را بفهمد؛
- ساختاریافتگی خوب: نوشته باید منسجم، و به شکلی منطقی ترتیببندی شدهباشد. همچنین تیترها و محتوا باید با همدیگر مرتبط باشند.
- مبتنی بر شواهد: یکی دیگر از اصول نویسندگی آکادمیک این است که اطلاعات نوشتهی شما باید جزوی از حوزهی فعالیت شما باشد. همچنین باید شواهد و مدارکی را برای اثبات استدلال و نظرات خود به همراه داشتهباشید. از شواهد خود در جایی که لازم است استفاده کنید.
مزایای مهارتهای نویسندگی آکادمیک چیست؟
حال که با اصول این نوع نویسندگی آشنا شدید، وقت آن است بدانید مزیت مهارتهای نویسندگی آکادمیک چیست. مهارتهای نویسندگی آکادمیک امری ضروری برای موفقیت در فضای رقابتی دانشگاه است. یادگیری مهارتهای نویسندگی آکادمیک مزایای بسیاری بههمراه دارد. با کسب مهارتهای نویسندگی خوب شما از مزایای زیر بهرهمند خواهید شد:
- افزایش پشتکار؛
- افزایش سطح تمرکز؛
- پرورش نویسندگی خلاق؛
- کشف قدرت نوشتن؛
- بهبود مهارتهای تحلیلی؛
- کسب دانشی قابل استفاده در رشتههای مختلف؛
- ارتقای هویت خود به عنوان یک نویسنده.
اینها تنها بخشی از مزایای مهارتهای نویسندگی آکادمیک هستند که ممکن است از آنها آگاه نباشید. برای مثال زمانی که مهارتهای نویسندگی خوبی داشته باشید، ممکن است بلافاصله پس از فارغالتحصیلی شغلی را در حوزهی تحصیلی خود پیدا کنید.
حالا درمورد مهارت نویسندگی چه فکری میکنید؟ آیا مهارت نویسندگی برای پیشرفت تحصیلی و شغلی شما ضروری است یا خیر؟
روش تقویت مهارتهای نویسندگی آکادمیک چیست؟
اکنون متوجه میشوید روش تقویت مهارتهای نویسندگی آکادمیک چیست. اگر در حال نوشتن یک مقالهی دانشگاهی هستید، مقالهی شما باید واضح، مختصر، متمرکز و ساختارمند باشد. همچنین لحن، سبک و ساختار مقاله باید رسمی باشد. مهارت نویسندگی امری ضروری در زندگی دانشگاهی است، همچنین مهارت نویسندگی مزایای بسیاری برای شغل و حرفهی شما به همراه دارد. در ادامه چندین نکته برای تمرین نویسندگی و نویسنده شدن ذکر کردهایم:
همسطح با مخاطبان مورد نظرتان بنویسید:
برای تقویت مهارتهای نویسندگی خود، اول از همه سعی کنید همسطح با مخاطبان موردنظرتان بنویسید. مخاطبان نوشتههای آکادمیک، افرادی با تحصیلات عالی و آگاه هستند و همچنین با مبانی مبحث مورد نظر آشنایی دارند. بنابراین مخاطب شما به معرفی و توضیح دقیق و پایهای نیازی ندارد؛
نتایج جدیدی را به دست آورید:
نوشتههای آکادمیک پیش از نوشتن به تحقیقات بسیاری احتیاج دارند. اگر قصد نویسنده شدن دارید، باید موضوعات، مقالات و تحقیقات مرتبط با تحقیق مورد نظرتان را جمعآوری کنید تا مطمئن شوید که تحقیق شما منحصربهفرد است و ایدههای دیگران را تکرار نمیکند؛
برنامهریزی و ساختار را راعایت کنید:
نوشتن یک مطلب با کیفیت نیازمند مهارتهای نویسندگی خوب و تحقیقات بسیاری درمورد مقالات و تحقیقات پیشین است. بنابراین اگر از قبل برنامهریزی کنید، این فرصت را دارید تا درستی تحقیق خودتان را به اثبات برسانید. یک ساختار مناسب شما را در نوشتن مقاله راهنمایی میکند؛
به سراغ نکات مهم بروید و موضعگیری کنید:
یکی از مواردی که به شما در تقویت مهارت نویسندگی کمک میکند این است که بدانید پاراگراف اول باید حاوی نکاتی باشد که در مقاله پوشش داده میشود تا به خوانندگان کمک کند مباحث را درک کنند. همچنین نویسندگان مفاهیمی را به شکلی مختصر در مقاله ذکر میکنند. هدف از این موارد، ارائهی خلاصههایی از مقاله در پاراگرافهای کوتاه است؛
شواهد پشتیبان را ارائه دهید:
ارائه منبع و شواهد معتبر در نوشته، یکی دیگر از نکات نویسندگی است. هنگامی که در حال نوشتن یک مقالهی پژوهشی آکادمیک هستید، باید منبع موجود آن را نیز ذکر کنید. به طور ایدئال هر مقاله دارای اطلاعات کتابشناسی کاملی است. این امر به شما خوانندگان و ویراستاران کمک میکند تا مقالهی شما را بررسی و ارزیابی کنند؛
از کلیشههای ادبی پرهیز کنید:
مورد دیگری که درمورد نویسندگی آکادمیک وجود دارد، پرهیز از استفاده از کلیشههای ادبی است. هدف اصلی نوشتههای آکادمیک اطلاعرسانی و آموزش به خوانندگان است. بنابراین باید لحن و گفتاری را انتخاب کنید که به بهترین شکل، مناسب موضوع باشد. نکتهی دیگری که درمورد نویسندگی آکادمیک وجود دارد این است که نوشتهها باید واضح، مختصر و دقیق باشند. با این حال از زبان ادبی و استفادهی بیش از حد از استعاره و تشبیه در مقالات خودداری کنید. ممکن است با انجام این کار حواس خوانندگان را از مبحث اصلی پرت کنید. همچنین ممکن است مقالهی شما دستکم کرفتهشود؛
ویرایش را جدی بگیرید:
ویرایش پیوستهی مطلب، یکی دیگر از نکات نویسندگی است. مانند دیگر انواع نوشتهها، فرایند ویرایش بسیار مهم است و باید روند پیوستهای داشتهباشد. ویرایش تضمین میکند که نوشتهی شما مختصر و متقاعدکننده است. با صیقل دادن نوشتهها و حذف واژگان اضافی، میتوانید مقالهای بنویسید که نکاتش را به شکلی گویا به گوش خوانندگان برساند.
تصحیح و غلطگیری کنید تا مقالهای بینقص بنویسید:
یکی دیگر از نکات نویسندگی که باید رعایت کنید این است که قبل از ارسال مقالهی خود برای بررسی، آن را بهدقت برای یافتن خطا در دستور زبان بررسی کنید تا مقاله معتبر و تأثیرگذار به نظر برسد.
مهارتهای نویسندگی در نوشتن ایمیل
در این بخش توضیح میدهیم مهارتهای نویسندگی لازم برای نوشتن یک ایمیل با کیفیت چیست. ایمیل (Email) که مخفف نامهی الکترونیکی (electronic mail) است، رایجترین شکل برقراری ارتباط امروزی است و نوشتن آن نیازمند بهکارگیری مهارتهای نویسندگی است. ایمیل در هر سازمانی مورد استفاده قرار میگیرد. نوشتن ایمیل شامل نوشتن، ارسال، ذخیره و دریافت پیام است. کل فرایند از طریق یک سیستم ارتباط الکترونیکی صورت میگیرد.
مردم به دلیل آسانی و ارزانی نوشتن ایمیل، آن را به سایر اشکال ارتباط ترجیح میدهند. داشتن مهارت نویسندگی به شما در نوشتن یک ایمیل خوب و تأثیرگذار کمک بسیاری میکند.
انواع ایمیل
در ادامه انواع ایمیل و مهارتهای نویسندگی لازم برای هر کدام را ذکر میکنیم. سه نوع ایمیل وجود دارد که عبارتاند از:
۱. ایمیل نیمهرسمی: از ایمیلهای نیمهرسمی برای رویدادهای نیمهرسمی استفاده میشود. برای مثال میتوانید از این نوع برای نوشتن ایمیل به همکار یا همتیمی خود استفاده کنید. زبان مورداستفاده باید ساده، دوستانه و معمولی باشد. هنگام نوشتن یک ایمیل نیمهرسمی باید تواضع و جایگاه خود را حفظ کنید. برای نوشتن یک ایمیل نیمهرسمی مناسب، نیازمند تقویت مهارت نویسندگی هستید.
۲. ایمیل رسمی: همانطور که از نامش پیداست، ایمیلهای رسمی مختص موقعیتهای رسمی هستند و نیازمند یادگیری مهارتهای نویسندگی حرفهای هستند. اگر در حال نوشتن ایمیلی برای ارتباطات تجاری هستید، باید آن را به صورت رسمی بنویسید. اگر در حال نوشتن ایمیلی برای موارد زیر هستید، باید از نوع رسمی استفاده کنید:
- شرکتها؛
- ادارات دولتی؛
- مسئولان مدرسه؛
- هر ادارهای دیگر.
۳. ایمیل غیررسمی: نوشتن ایمیل غیررسمی نیازی به رعایت تمامی نکات نویسندگی ندارد. ما از این نوع ایمیل برای برقراری ارتباط با اقوام، خانواده یا دوستان استفاده میکنیم. قاعدهی خاصی در نوشتن ایمیل غیررسمی وجود ندارد. شما میتوانید بدون یادگیری مهارتهای نویسندگی و با استفاده از هر زبان یا لحن دلخواهی در نوشتن ایمیل غیررسمی بهره ببرید.
اصول نویسندگی برای تهیهی ایمیل تجاری خوب
در این بخش توضیح میدهیم اصول نویسندگی برای تهیهی یک ایمیل با کیفیت چیست. نوشتن ایمیل نوعی از بیان ایدهها یا درخواست از گیرندگان آن است. برای بیان آسان ایدهها، باید ایمیل را واضح و معنادار بنویسیم و برای اینکه بتوانیم این کار را بکنیم باید مهارتهای نویسندگی خود را تقویت کنیم. ایمیل ابزار اصلی برقراری ارتباط در سازمانهای تجاری است. داشتن مهارت کافی در نویسندگی و نوشتن ایمیل به شکلی مؤثر مزایای بسیاری در محل کار خواهد داشت.
بنابراین نوشتن ایمیل برای برقراری ارتباط و پیشرفت شغلی ما حیاتیست و نوشتن یک ایمیل تأثیرگذار نیازمند مهارت نویسندگی است. در ادامه چند اصول نویسندگی را که هنگام نوشتن ایمیل باید رعایت کرد، آوردهایم. ایمیل خوب ویژگیهای اندکی دارد که عبارتاند از:
- قسمت «نوار موضوع» در ایمیل به خوبی نوشته شده است؛
- گیرا و خواناست؛
- به نیازهای دریافتکننده مرتبط است؛
- هدف خودش را دارد (تبلیغ یا بهاشتراکگذاری اطلاعات)؛
- با صفحه نمایش موبایلها سازگار است.
مزایای نگارش ایمیل تجاری باکیفیت
حال که به اصول نویسندگی برای نگارش یک ایمیل تجاری خوب پرداختیم، نوبت آن است که توضیح دهیم مزیت رعایت اصول نویسندگی هنگام نگارش یک ایمیل تجاری چیست. در حال حاضر ایمیل ابزاری کلیدی برای برقراری ارتباط تجاری در سالهای پیش روست. در حقیقت همهی شرکتها از جمله شرکتهای کوچک نیز از ایمیل برای برقراری ارتباط استفاده میکنند. کارمندان نیز آن را به عنوان ابزاری برای برقراری ارتباط سریع و واضح با همکاران یا مشتریان خود به کار میگیرند. به همین دلیل تمرین مهارتهای نویسندگی برای کارمندان امری ضروری به شمار میرود.
اما این، همه چیز درباره ایمیل نیست. استفادههای عملیاتی دیگری هم برای ایمیل وجود دارد. امروزه محققان بیش از هر زمان دیگری از ایمیل استفاده میکنند. آنها برای هماهنگی اطلاعات و بهاشتراکگذاری دادههای خود نیز ایمیل میفرستند. تمامی موارد گفته شده درمورد کاربرد ایمیل، از دلایل واجب بودن یادگیری و تمرین مهارتهای نویسندگی هستند.
یادگیری اصول نویسندگی برای نگارش ایمیلی باکیفیت میتواند مزایای بسیاری داشته باشد. با نوشتن ایمیلهای مؤثر میتوانید:
- از تأثیر ارتباطات تجاری خود اطمینان حاصل کنید؛
- خود را به عنوان نویسندهای معتبر معرفی کنید؛
- در ایمیل مارکتینگ پیشرفت کنید؛
- به شما فرصتی میدهد تا هوش خود را در محل کار نشان دهید؛
- اعتمادبهنفس خود را در محل کار تقویت کنید؛
- خود و شغل خود را ارتقا دهید.
راههای تقویت مهارتهای نویسندگی لازم برای نوشتن ایمیل تجاری
مردم بیش از هر زمانی از ایمیل برای برقراری ارتباط در تجارت استفاده میکنند. در این بخش پاسخ میدهیم روش تقویت مهارتهای نویسندگی برای نگارش ایمیل تجاری چیست. مهارت نویسندگی برای نوشتن یک ایمیل حرفهای امری حیاتی است و شما باید آن را تقویت کنید. زیرا صدها کسبوکار برای برقراری ارتباط به ایمیل متکی هستند.
کارمندان باید مهارتهای نویسندگی خود را تقویت کنند، زیرا برای برقراری ارتباط با همکاران، مشتریان و خریدارانشان باید ایمیل بفرستند. در ادامه چند تمرین نویسندگی را برای بهبود ایمیلهای تجاری شما آوردهایم. با ما همراه باشید!
۱. دقیق باشید
نکتهای که به شما در تقویت مهارت نویسندگی کمک میکند این است که هنگامی که از طریق ایمیل با فردی در ارتباط هستید، باید اطلاعات مهم را در پاراگراف اول ایمیل بیان کنید، زیرا اکثر مردم فقط قسمت اول نوشته را میخوانند و اگر آن را مفید بدانند، به خواندن ادامه میدهند. بنابراین با قرار دادن اطلاعات مهم در پاراگراف اول، ارتباطی مناسب را تضمین میکنید.
یکی دیگر از نکات نویسندگی که باید بدانید این است اگر چندین نکته را در ایمیل ذکر میکنید از لیست، اعداد یا حروف برجسته استفاده کنید. این کار اطلاعات را خواناتر و قابل پیمایش میکند. بنابراین برای نوشتن ایمیلهای تجاری سعی کنید مهارتهای نویسندگی خود را تقویت کنید تا بتوانید ایمیلی صریح، دقیق و واضح بنویسید.
۲. از امضای حرفهای استفاده کنید
مورد دیگری که هنگام تمرین نویسندگی باید به آن توجه کنید این است که سعی کنید از امضای حرفهای استفاده کنید. امضای ایمیل تجاری حرفهای برای نوشتن یک ایمیل تجاری امری ضروری است. علاوه بر اینکه نکات نویسندگی را به طور کامل رعایت کنید استفاده از یک امضای حرفهای نیز میتواند ایمیل تجاری شما را تأثیرگذارتر و جذابتر کند. اغلب یک امضای حرفهای میتواند نام، عنوان یا پرسونال برندینگ شما را به مشتری منتقل کند. در اغلب موارد یک امضای حرفهای میتواند در موارد زیر به شما کمک کند:
- بهبود پاسخ خواننده؛
- مورد هدف قرار دادن مخاطبان؛
- ارسال اطلاعات تماس.
۳. از آداب حرفهای استفاده کنید
مورد دیگری که هنگام تمرین برای تقویت مهارتهای نویسندگی انجام میدهید این است که سعی کنید از آداب حرفهای استفاده کنید. باید با چند قانون معاشرت در ایمیلها آشنا شوید. آداب معاشرت حرفهای در ایمیلهای تجاری هم برای کارفرمایان و هم برای کارمندان از اهمیت بسیاری برخوردار است. مطمئن شوید که همیشه میدانید چه کسانی ایمیل را دریافت خواهند کرد. بدین ترتیب میتوانید ایمیل را فقط برای کسانی ارسال کنید که به آن نیاز دارند.
یکی دیگر از نکات نویسندگی که باید رعایت کنید این است که هنگام برقراری ارتباط از طریق ایمیل باید از لحن و زبان حرفهای استفاده کنید. از جملات عامیانه یا ادبیات نامناسب در ایمیل استفاده نکنید. نکتهی آخر از نکات نویسندگی، این است که عبارات واضح و رسمی را برای انتقال پیام خود به کار بگیرید.
۴. همیشه متن ایمیل را تصحیح کنید
هنگامی که در حال تمرین برای تقویت مهارتهای نویسندگی لازم برای نوشتن یک ایمیل تأثیرگذار هستید، این مورد را هم به خاطر بسپارید که متن ایمیل را قبل از ارسال تصحیح کنید. همیشه قبل از ارسال ایمیل آن را به طور کامل و با دقت بخوانید. محتوای ایمیل را از نظر اشتباهات املایی، دستور زبان، لحن و نشانهگذاری بررسی کنید.
مختصرنویسی یکی دیگر از مهارتهای نویسندگی لازم برای نوشتن ایمیلهای تجاری است. به یاد داشتهباشید که مشتریان همیشه ایمیلهایی را میخوانند که کوتاه، مختصر و مفید هستند. بنابراین مطمئن شوید که ایمیل تجاری شما بیش از حد کوتاه یا بلند نیست و هیچگونه ابهامی ندارد.
پیش از اینکه به ادامهی بررسی مهارتهای نویسندگی بپردازیم، بگذارید این نکته را هم بگوییم که ایمیل خود را برای آخرین بار بررسی و ویرایش کنید تا مطمئن شوید که کاملا واضح و بدون ابهام است. همچنین مطمئن شوید که پیامهایتان به دست گیرندگان میرسد. بنابراین قبل از فشار دادن دکمهی ارسال، محتوای ایمیل تجاری خود را تصحیح و ویرایش کنید.
مهارتهای نویسندگی حرفهای
در این بخش توضیح میدهیم مهارتهای نویسندگی حرفهای چیست. هدف از نگارشِ حرفهای، انتقال اطلاعات در محل کار است. این نوع نگارش به متخصصان در محل کار اجازه میدهد تا تصمیمات آگاهانهای بگیرند. در ادامه بیشتر با مهارتهای نویسندگی حرفهای آشنا میشوید. نگارش حرفهای دارای لحنی رسمی است و با نویسندگی خلاق مانند رماننویسی تفاوت دارد. نوشتهی ادبی یا هنری به دنبال سرگرمی و انتقال حقیقتی فلسفی است. در سوی دیگر نوشتهی حرفهای اهداف متفاوتی دارد:
- تشویق به اقدام یا کاری؛
- دستور؛
- متقاعد سازی؛
- اطلاع رسانی؛
- تأیید اهداف مشترک در محیط کار و تجارت.
تقویت مهارت نویسندگی حرفهای به متخصصان کمک میکند تا ایدههای خود را در محیط کاری به یکدیگر منتقل کنند. برای مثال مهندسان میتوانند با استفاده از مهارت خود در نویسندگی یک کتابچهی راهنما بنویسند و فناوریای که بهتازگی اختراع شده را برای تیم فروش توضیح دهند.
اهمیت مهارتهای نویسندگی حرفهای
در هر حرفه و شغلی کار نویسندگی وجود دارد. مهارتهای نویسندگی حرفهای برای همهی افراد در هر محیط کاری ضروری است، خواه صاحب شرکتی یا کارمند آن باشید. برای بیان موفقیتآمیز ایدهها و پیشنهادات خود نیازمند مهارتهای نویسندگی هستید تا بتوانید آنها را به صورت حرفهای بنویسید. در ادامه توضیح میدهیم علت اهمیت مهارتهای نویسندگی حرفهای چیست.
مهارتهای نویسندگی حرفهای به شما کمک میکند تا پیام خود را به درک و نظر همکاران، همحرفهایها یا دوستان خود برسانید. و اگر نکات نویسندگی را رعایت نکنید و نوشتهی شما حاوی غلطهای دستور زبان باشد، مردم پیامتان را جدی نخواهند گرفت.
نگارش مناسب به کارفرمای شما نشان میدهد که شما نسبت به دیگران تواناتر، هوشمندتر، مسئولیتپذیرتر و معتبرتر هستید. بنابراین تقویت مهارتهای نویسندگی حرفهای موجب میشود تا در زمان ارتقای شغلی برگ برنده را داشته باشید.
به این ترتیب میتوان گفت که مهارتهای نویسندگی حرفهای در محیط کار و حتی زندگی شخصی نیز ارزشمند است. در ادامه نحوهی تمرین و تقویت مهارتهای نویسندگی را بررسی میکنیم.
روش تقویت مهارتهای نویسندگی حرفهای چیست؟
برخورداری از مهارتهای نویسندگی حرفهای امری غریزی نیست و بیشتر اکتسابی است. برای تقویت مهارتهای نویسندگی خود باید تمرین نویسندگی کنید. عدم تقویت مهارتهای نویسندگی، احتمال رشد شغلی شما را کاهش میدهد. اگر قصد نویسنده شدن دارید نکاتی که در ادامه آوردهایم، به دقت مطالعه کنید.
در ادامه چند نکته برای تمرین و بهبود مهارتهای نویسندگی حرفهای ذکر کردهایم:
۱. اطلاعات خود دربارهی دستور زبان را افزایش دهید
اولین قدم برای تمرین نویسندگی این است که دانش دستور زبان خود را تقویت کنید. دانستن اصول دستور زبان و املاء، هنگام نوشتن اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا ارسال ایمیل با غلطهای نگارشی، غیرحرفهای است. این گزینه فقط به تمرین و تعهد شما به بهبود مهارتهای دستور زبان احتیاج دارد. کتابها و مطالب رایگان بسیاری برای بهبود دانش دستور زبان در اینترنت وجود دارد. پس سعی کنید در کنار تقویت مهارتهای نویسندگی خود مهارتهای نگارشیتان را نیز تقویت کنید.
۲. واضح باشید
نوشتن یک مطلب واضح و قابل فهم، نیازمند مهارت نویسندگی است. سعی کنید منظورتان از نوشته را روشن و واضح بیان، و از واژگان ساده استفاده کنید. یک نوشتهی تأثیرگذار باید برای خوانندگان واضح، قابل فهم و خوانا باشد. نکتهی دیگری که درمورد نویسندگی حرفهای وجود دارد این است که سعی کنید در نوشتهی خود از زبان غیررسمی و عامیانه استفاده نکنید تا مخاطبان از خواندن نوشتهی شما اجتناب نکنند.
۳. مختصر باشید
مختصر نویسی مورد دیگریست که هنگام تمرین برای تقویت مهارت نویسندگی حرفهای باید به آن توجه کنید. هنگام نوشتن برای مشتریان و همکاران به یاد داشتهباشید که آنها زمان اندکی برای مطالعه دارند. باید در نوشتار مختصر باشید تا توجه مردم را به خود جلب و حفظ کنید.
یکی از مهارتهای نویسندگی حرفهای این است که همیشه باید بتوانید ایده یا پیام اصلی خود را در جملات اول قرار دهید. همچنین سعی کنید تا نوشته را کوتاه نگاه دارید زیرا موارد کوتاهتر به احتمال زیاد در موبایلها خوانده میشوند. بنابراین برای رعایت نکات نویسندگی حرفهای سعی کنید از جملات و پاراگرافهای کوتاه و خوانا برای نوشتهی خود استفاده کنید.
۴. مراقب لحن خود باشید
مورد دیگری که به شما در تقویت مهارتهای نویسندگی کمک میکند این است که روی لحن نوشتههای خود کار کنید. لحن روی نوشتار شما تأثیرگذار است و لحن یک نوشتهی حرفهای باید رسمی باشد.
اگر لحن شما در نوشتن محتوا گستاخانه، بیادبانه یا غیردوستانه باشد، مخاطبان خود را از دست میدهید. استفاده از لحن صحیح یکی از نکات مهم نویسندگی حرفهای است و رعایت آن بر میزان جذابیت مطلب شما تأثیر بسزایی دارد. بنابراین هنگام نوشتن از لحنی دوستانه استفاده کنید. این لحن در عین فروتنی خوانندگان را دعوت به خواندن میکند. خوانندگان بیشتر از آنچه که فکر میکنید از کار شما قدردانی خواهند کرد.
۵. از ابزار آنلاین استفاده کنید
کمک گرفتن از دیگران در نوشتن ارزش امتحان کردن را دارد. امروزه ابزارهای آنلاین بسیاری مانند ویراستاران پدید آمدهاند که میتوانند به شما در بهبود نوشتهتان کمک کنند.
۶. ویرایش و تصحیح
هنگامی که درحال تمرین نویسندگی هستید، این را به خاطر داشته باشید مهم نیست که چه چیزی مینویسید، همیشه مطمئن شوید که قبل از ارسال، آن را تصحیح کردهاید. حتی یک اشتباه هم میتواند باعث خجالت شما شود. ویرایش و تصحیح یکی از موارد مهم در زمینهی نویسندگی حرفهای است. زیرا حتی بهترین ابزارهای غلطگیر هم همهی غلطها را پیدا نمیکنند، بنابراین نوشتههای خود را بادقت مرور کنید.
مهارتهای نویسندگی تجاری
در این بخش از مطلب به طور کامل بررسی میکنیم که مهارتهای نویسندگی تجاری چیست. از مهارتهای نویسندگی تجاری به طور گستردهای در محیط حرفهای استفاده میشود و کمک میکند تا اطلاعات مرتبط به شیوهای واضح، مختصر و مؤثر به خواننده منتقل شوند. هدف از بهکارگیری مهارتهای نویسندگی در زمینهی تجاری این است که خواننده چیزی را یاد بگیرد یا کاری را انجام دهد. بنابراین نوشتهی تجاری باید پرمحتوا، تمیز، دقیق و قابل اسکن کردن باشد. نوشتههای تجاری شامل موارد زیر میشوند:
- فروش و بازاریابی؛
- محتوای آموزشی و تمرینی؛
- ارتباطاتی مانند ایمیلها و یادداشتها؛
- گزارش و ارائهها؛
- موارد اداری مانند رویههای عملیاتی استاندارد؛
- و موارد بیشتر.
انواع نوشتههای تجاری
حال که مهارتهای نویسندگی لازم برای مقاصد تجاری را بررسی کردیم، وقت آن است انواع نوشتههای تجاری را نیز بررسی کنیم. حوزهی گستردهی نوشتههای تجاری را میتوان بر اساس هدف آنها به چهار بخش تقسیم کرد که عبارتاند از:
- آموزشی: نوشتههای تجاری آموزشی برای کمک به خواننده در طی مراحل تکمیل کار است. دفترچه راهنمای کاربر و یادداشت محصول نمونههایی از نوشتههای تجاری آموزشی هستند؛
- اطلاعاتی: نوشتههای تجاری اطلاعاتی با ثبت اطلاعات کسبوکار به طور دقیق ارتباط دارد. این نوع نوشتهی تجاری شامل اسنادی میشود که برای عملکردهای اصلی کسبوکار مانند میزان رشد، ترسیم برنامهها و پیروی از تعهدات قانونی، حیاتی است. صورت حسابهای مالی و گزارشهای شرکت نیز نمونههایی از نوشتههای تجاری اطلاعاتی هستند؛
- متقاعدکننده: هدف از نوشتن نوشتهی متقاعدکننده تحت تأثیر قرار دادن خواننده و نظر اوست. این نوشته شامل اطلاعات مربوطه است تا خواننده را متقاعد کند محصولاتی که شما ارائه میکنید بهترین خدمات موجود هستند. به طور معمول این نوع نوشته با بازاریابی و فروش همراه است. ایمیلهای تجاری، ایمیلهای فروش انبوه و بیانههای مطبوعاتی نمونههایی پرکاربرد از نوشتههای تجاری به حساب میآیند؛
- تعاملی: ارتباطات روزمره در محل کار در این دسته قرار میگیرد. بیشتر این ارتباطات از طریق ایمیل انجام میشود که نامههای رسمی، فرمها و فاکتورها را دربرمیگیرد.
اهمیت مهارتهای نویسندگی تجاری
در این بخش به اهمیت مهارتهای نویسندگی در زمینهی تجارت میپردازیم. برای ماندن در رقابتهای تنگاتنگ شغلی باید مهارتهای ارتباطی خود را بهبود ببخشید. همچنین برای بهدستآوردن ارتقای شغلی صرفنظر از رشته، شغل یا تخصص باید توانایی برقراری ارتباطی مؤثر را داشتهباشید.
در محل کار سه روش اصلی برای برقراری ارتباط وجود دارد. این سه راه، شامل روشهای کلامی، غیرکلامی و نوشتاری است. هر سه روش ضروری هستند اما نوشتن به نسبت دو مورد دیگر، اهمیت بیشتری دارد. یادگیری اصول نویسندگی و داشتن مهارتهای لازم برای نگارش مؤثر، به شما کمک میکند تا:
- از برقراری ارتباطات تجاری مؤثر مطمئن شوید؛
- هوش خود را نشان دهید؛
- به افزایش اعتماد به نفس حرفهای خود کمک کنید؛
- فروش خود را افزایش دهید؛
- شهرت برند خود را افزایش دهید؛
- کارایی، بهرهوری و نوآوری خود را زیادتر کنید؛
- کیفیت را افزایش دهید؛
- ثبات شغلی خود را بالا ببرید؛
- شانس بیشتری برای ارتقای شغلی داشته باشید.
بنابراین میتوان گفت که مهارتهای نویسندگی در زمینهی تجاری برای حرفهی شما اهمیت بالایی دارد و صرفنظر از رشتهی شغلی خود باید مهارتهای نویسندگی خود را بهبود ببخشید. در ادامه نحوهی تمرین برای بهبود مهارتهای نویسندگی در زمینهی تجارت را بررسی میکنیم.
روش تقویت مهارتهای نوشتن تجاری چیست؟
برای تقویت مهارتهای نویسندگی خود در زمینهی تجاری به صرف زمان و حوصلهی زیادی نیاز دارید. دیوید اگیلوی (David Ogilvy) تبلیغنویس مشهور میگوید «خوب نوشتن یک موهبت خدادادی نیست؛ باید آن را یاد بگیرید.» راههای زیادی برای تمرین نویسندگی وجود دارد که میتوانید به واسطهی آنها بهسرعت مهارتهای نویسندگی خود را بهبود ببخشید. برای مثال:
۱. قبل از نوشتن خوب فکر کنید
قبل از شروع به نوشتن هر چیزی، به آنچه میخواهید به مخاطبانتان برسانید، فکر کنید. از خود بپرسید آنها میخواهند چه چیزی را از پیام شما بشنوند؟
میتوانید از شش سؤال معروف برای بهبود کارتان استفاده کنید. این شش سؤال عبارتاند از:
- مخاطب من کیست؟
- چرا او به این اطلاعات احتیاج دارد؟
- چه زمانی این اتفاق افتاد، چه زمانی این مورد اعمال شد یا چه زمانی باید آن را بدانند؟
- چه چیزی را باید بدانند؟
- این اتفاق در کجا میافتد؟
- چگونه باید از این اطلاعات استفاده کنند؟
۲. نوشتهی خود را مختصر نگاه دارید
پس از تصمیم گیری دربارهی اینکه میخواهید چه چیزی را به مخاطبان خود بگویید، گام بعدی این است که بهسرعت به اصل مطلب برسید. خوانندهی شما وقت زیادی برای خواندن مطلب شما نخواهد داشت. خوانندگان از نوشتهی شما قدردانی میکنند، اگر آن را مختصر و دقیق بنویسید.
۳. از خودنمایی پرهیز کنید
وقتی که در حال نوشتن هستید، هدف شما این است که واضح و مختصر باشید. برای مثال اگر از کلمات دشوار و سخت استفاده کنید، باعث آزار و گمراهی خواننده میشوید. بنابراین در برابر وسوسهی استفاده از کلمات ادبی و دشوار که شما را هوشمندتر نشان میدهند، مقاومت کنید.
از استفاده از اصطلاحات تخصصی در نوشتهی خود اجتناب کنید، زیرا باعث میشود تا فردی خودنما بهنظر برسید. نوشتهی خود را همانطور که صحبت میکنید، طبیعی و واضح نگاه دارید.
۴. از جملات مجهول استفاده نکنید
هنگامی که قصد دارید تمرین نویسندگی کنید سعی کنید از کلمات مجهول استفاده نکنید. جملات مجهول مانند آهسته دست دادن، ضعیف و توخالی هستند. از طرفی جملات معلوم، قوی، پررنگ و جالبتر از جملات مجهول به نظر میرسند. اگر استفاده از جملات مجهول را در نوشتههای خود به حداقل برسانید، نوشتهی شما به طور چشمگیری بهبود مییابد. به مثالهای زیر نگاه کنید:
- معلوم: گلفباز به توپ ضربه زد.
- مجهول: توپ توسط ضربهی گلفباز به حرکت درآمد.
به نظر شما کدام یک واضحتر و قویتر به نظر میرسد؟
۵. فراخوان را در نوشتهی خود مشخص کنید
هر برقراری ارتباط در تجارت هدفی دارد و شما باید این را در نوشتهی خود روشن کنید. فراخوان پیام شما این است که خواننده را وادار به انجام کاری کند. برای مثال:
- با شما تماس بگیرند؛
- اطلاعات بیشتری را دربارهی موضوعی برای شما بفرستند؛
- حضور خود را در جلسات تأیید کنند.
همیشه مطمئن شوید که فراخوان عمل (CTA) واضح و قابل درک هستند. افراد را در ابهام نگذارید. پس فراخوان عمل خود را واضح و روشن بیان کنید.
۶. هیچگاه از ایمیل برای ارسال خبرهای بد استفاده نکنید
خبرهای بد را به شکل حضوری به اطلاع فرد برسانید، هرگز از ایمیل برای ارسال خبرهای بد استفاده نکنید. اگر خبر بد را از طریق ایمیل ارسال کنید ممکن است باعث ایجاد سوءتفاهم شوید. زمانی که از ایمیل استفاده میکنید، احتمال ایجاد سوءتفاهم افزایش مییابد.
بنابراین اگر میخواهید فردی را از تیم خود کنار بگذارید، این کار را از طریق گفتوگویی رودررو انجام دهید.
۷. تصحیح و ویرایش
مورد دیگری که در راستای تمرین نویسندگی باید به آن توجه کنید، موارد دستور زبانی و املایی نوشتههایتان است. اشتباهات دستور زبانی و املایی در برابر همکارانتان شرمآور است و همچنین به اعتبارتان آسیب میرساند. مطمئنا ابزارهای ویرایش میتوانند به شما کمک کنند. با این حال نمیتوانید همیشه به این ابزارها اطمینان کنید، ممکن است همهی اشتباهات شما را پیدا نکند.
تصحیح نوشتههای خود را فراموش نکنید، اگر امکانش هست نوشتههای خود را چند روز بعد بخوانید، با انجام این کار اشتباهاتی را که ممکن است دفعهی اول نادیده گرفتهباشید، پیدا میکنید.
جمعبندی
مهارت نویسندگی مهمتر از آن چیزی است که فکرش را میکنیم. همه میتوانند چیزی را بنویسند اما نوشتهها، همه خوانندگان را جلب نکرده و پیام را به آنها منتقل نمیکند. نوشتن مؤثر برای هر فرد یا کسبوکاری که به دنبال موفقیت است، اهمیت بالایی دارد.
اگر میخواهید مهارتهای نویسندگی خود را برای هر جنبهای از زندگی خود بهبود ببخشید، بهترین راه برای شما تمرین نویسندگی است. هر چه بیشتر بنویسید، روند پیشرفتتان در نویسندگی سریعتر خواهد بود. در این مطلب به طور کامل به انواع و مزایای مهارتهای نویسندگی پرداختیم، همچنین اصول و روشهای تقویت نویسندگی را شرح دادیم. امیدواریم مطالعهی این مطلب برای شما مفید بودهباشد. نظرات خود را با ما بهاشتراک بگذارید.
موسسه پایشگران پارسیان با بیش از یک دهه تجربه در زمینه آموزش و مشاوره و برنامه ریزی کسب و کار در کنار شماست .
جهت اطلاع از دوره های آموزشی موسسه پایشگران پارسیان از لیست دوره ها دیدن فرمایید.
از صفحه اینستاگرام هولیدنگ پایشگران پارسیان دیدن فرمایید.