ریتنشن مارکتینگ
ریتنشن مارکتینگ
ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی بازگشتی یکی از انواع استراتژی های بازاریابی ست که هدف آن حفظ مشتریان فعلی و به حداکثر رساندن ارزش آنهاست. این روش، مجموعه ای از فعالیت هاست که یک کسب و کار مورد استفاده قرار می دهد تا احتمال خرید مجدد مشتری را افزایش دهد.
بر خلاف سایر شیوه های بازاریابی، هدف بازاریابی بازگشتی جذب مشتریان بیشتر نیست، بلکه به دنبال تشویق به تکرار خرید و راغب کردن مشتریان فعلی برای افزایش استفاده از محصولات و خدمات است. به طور کلی این شیوه بازاریابی، متمرکز بر سودآوری افرادی ست که قبلا خرید کرده اند.
چرا بازاریابی بازگشتی مهم است؟
داشتن 20 مشتری وفاداری که دائما در حال خرید هستند و علاوه بر آن مبلغ خوبی برای کسب و کار ما به شمار می روند، بسیار ارزشمندتر از 100 مشتری ضعیفی است که فقط یک بار اقدام به خرید کرده اند. بنابراین منطقیست که زمان بیشتری را به حفظ و نگهداری مشتریان فعلی اختصاص دهیم و با ایجاد انگیزه و پیشنهادهای تشویقی آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کرده و بر تعداد خریدها و سودآوری آنها بیافزاییم.
در حالی که شانس فروش محصولات به مشتریان جدید فقط 20 درصد است، این عدد برای مشتریان قدیمی به 70 درصد افزایش پیدا می کند. فراموش نکنیم شانس خرید در آینده با هر خرید افزایش پیدا می کند. اگر مشتری بعد از اولین خرید، دوباره به شما مراجعه کند، تا 70 درصد احتمال خرید مجدد افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از مهمترین عناصری که بر روند خرید تاثیرگذاری دارد جلب اعتماد است. مشتریان قدیمی اعتمادشان به کسب و کار شما جلب شده، بنابراین با صرف زمان و انرژی کمتری قادر به فروش به آنها خواهید بود.
از طرفی دیگر جذب مشتریان جدید بین 5 تا 25 برابر حفظ مشتریان فعلی هزینه دارد. برای کسب و کارهایی که قصد دارند با کمترین هزینه بر حجم فروش خود را بیافزایند، ریتنشن مارکتینگ ابزار بسیار موثری خواهد بود. در این صورت تبلیغات و هزینه های بازاریابی کاهش یافته و با هزینه ای به مراتب کمتر مشتریان قدیمی اقدام به خرید خواهند کرد. علاوه بر این، رقابت نیز در بازاریابی بازگشتی به پایین ترین سطح خود می رسد. مشتریانی که از خدمات شما رضایت داشته اند احتمالا بدون گشت و گذار در بازار، تصمیم به خرید می گیرند.
نحوه افزایش مشتری
مشتریان بازگشتی اطلاعات کافی از محصولات شما، ویژگی ها، کاربردها و مزایای آنها دارند. بنابراین فرآیند فروش در کوتاه ترین زمان تکمیل شده و مشتریان اقدام به خرید می کنند. کارشناسان فروش می توانند در زمان صرفه جویی کنند و مدت زمان بیشتری را به جذب مشتریان جدید و متقاعدسازی آنها اختصاص دهند.
برای حفظ مشتری و افزایش تعداد خریدشان باید زمانی را به جمع آوری اطلاعات خرید آنها اختصاص دهید. اجرای دقیق ریتنشن مارکتینگ نیاز به تحلیل و بررسی مداوم عملکرد، شناخت سلایق، علاقمندی ها و نحوه انتخاب و تصمیم گیری مشتریان دارد.
شناسایی الگوهای رفتاری مشتریان به هنگام خرید که با رفتارشناسی DISC به خوبی امکان پذیر است، در کنار بررسی و درک علت کاهش خرید و یا عدم خرید آنها به شما کمک می کند تا بازاریابی بازگشتی را به خوبی پیاده سازی کنید.
استراتژی های ریتشن مارکتینگ
روش های و استراتژی های گوناگونی برای بازگشت مشتریان و افزایش تعداد خرید آنها وجود دارد که در این بخش به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:
-
ارائه خدمات پشتیبانی مناسب
یکی از دغدغه های مشتریان به هنگام خرید محصول همواره پشتیبانی و خدمات پس از فروش است. مشتریانی که خدمات پشتیبانی خوب دریافت کنند وفاداری آنها به برند افزایش می یابد و انگیزه های خرید مجدد از آن برند را درون آنها تقویت می کند.
-
ارائه کوپن تخفیفی
تخفیف یکی از محبوب ترین اصطلاحات به هنگام خرید است. بنابراین اگر به شیوه ای درست و با برنامه ریزی مناسب کوپن های تخفیف در اختیار مشتریان قدیمی قرار بگیرد احتمال خرید محدد آنها را افزایش می دهد. کافیست کوپن های تخفیفی را به دست آنها برسانید تا متوجه شوند که این کوپن به صورت اختصاصی و ویژه برای آنها می باشد.
-
راه اندازی باشگاه مشتریان
یکی دیگر از ابزارهایی که می تواند در وفادار سازی مشتریان قدیمی نقش موثری داشته باشد و ریتنشن مارکتینگ را اثربخش کند گرید بندی مشتریان بر اساس میزان و تعداد خریدهایشان و اختصاص امتیازها و خدمات ویژه برای آنهاست. در صورتی که یک مشتری احساس کند با خرید بیشتر از مزایای ویژه ای بهره مند می شود، انگیزه بیشتری برای خرید مجدد خواهد داشت.
موسسه پایشگران پارسیان با بیش از یک دهه تجربه در زمینه آموزش و مشاوره و برنامه ریزی کسب و کار در کنار شماست.
جهت اطلاع از سایر برنامه های آموزشی موسسه پایشگران پارسیان از لیست دوره ها دیدن فرمایید.
از صفحه اینستاگرام هولیدنگ پایشگران پارسیان دیدن فرمایید.