راه اندازی رستوران
راه اندازی رستوران
راه اندازی کسب و کار رستوران
1-گرفتن ایده برای رستوران و عنوان آن
راه اندازی رستوران علاوه بر زحمت زیاد، زمان و هزینه زیادی از شما خواهد گرفت. پس باید همه مراحل راه اندازی آن را از قبل با دقت بررسی کنیدو برای هر مرحله ، برنامه مشخصی داشته باشید. باید بدانید که نام رستوران ، مثل یک برند تا انتهای مسیر رستوران داری با شما میماند و اگر بتواند مشتریان زیادی را بخود جلب کند، احتمالا شانس این را پیدا میکنید تا با همین نام ، شعبات بیشتری را تاسیس کنید.
لذا ایده عنوان آن،چه در معرفی سرویس های شما و چه از تبلیغات و ماندگاری در ذهن مشتریان اهمیت بسیاری دارد. حتی طراحی داخلی فضای رستوران هم میتواند متاثر از عنوان آن باشد. بعنوان مثال رستوران های ساحلی یا ارائه دهنده غذاهای دریایی بهتر است دارای عناوینی که شاخصه محیطشان باشد ،داشته باشند. مانند رستوران مدیترانه ای ، سالمون، و … اما اگر رستوران شما غذاهای فست فود به مشتریان میفروشد، بهتر است نام آن حس پر انرژی ، جوان و رنگی را القا کند.
2- ایده منوی غذایی
بهتر است از ابتدا نوع غذاهایی که قرار بر تهیه و سرو آنها دارید را مشخص کنید.چراکه به فراخور آنها ، نیاز به تجهیزات و وسایل مختلفی پیدا میکنید.همینطور با تعیین منوی غذایی، میتوانید تعداد کارمندان ، مدل طراحی فضای داخلی و حتی تعداد مشتریانی را که قابلیت سرویس دهی به آنها خواهید داشت را برآورد کنید.
- نکته مهم در این مرحله آنست که نیازی به تعریف دقیق منو نیست و متانسب با امکانات رستوران، غذاهای دیگری هم میتواند به لیست اضافه شود.
- یک نکته مهم دیگر اینکه باید با بررسی و کسب اطلاعات دقیق ، غذاهای پرطرفدار را پیدا کرده و در منوی خود قراردهید.
3-از ابتدای راه اندازی رستوران ، برای آن برنامه ریزی کنید
با وجود آنکه غذا و رستورانها همیشه پرمشتری و پرطرفدار است و احتمالا در این بیزنس جدید موفق خواهید شد، باز هم حرف از راه اندازی یک کسب و کار جدید و سرمایه گذاری بر آن استبنابراین بهتر است در هر مرحله از راه اندازی رستوران، هوشمندانه و با احتیاط رفتار کنید. در ادامه یک برنامه تعریف شده را برای رستوران داری آورده ایم :
- خلاصه اهداف و عملکرد هاو مدل اجرای کار
- چشم اندازهای کسب و کار جدید و تعریف مشخص برای هر قسمت از آن
- بررسی و تحلیل وضعیت بازار
- امکانات کسب و کار
- مدیریت
- بازاریابی و استراتژی های جذب مشتریان
4-تعیین بودجه و هزینه برای هر مرحله از راه اندازی رستوران و بعد از آن
- بودجه و هزینه های راه اندازی رستوران
هزینه های راه اندازی رستوران را تخمین بزنید. این هزینه ها شامل خرید یا اجاره محل کسب ، هزینه تجهیزات، هزینه های نیروی کاری مانند لباس، حقوق و ..، هزینه های تهیه منو و دیگر موارد.
- نکته مهم در خصوص تخمین هزینه های رستوران آنست که نباید به صورت تخمین و پیش بینی برای بلند مدت انجام شود چرا که ضریب خطا و اشتباه را به دلایل مختلف بالا خواهد برد. لذا بهتر است پس از بررسی بودجه اولیه، سایر هزینه ها به صورت روزانه یا هفتگی براورد نمایید.
- در همین مرحله هم میتوانید میزان سرمایه و درآمدزایی را که قرار است از قبل راه اندازی رستوران و کسب و کار آن کسب نمایید در اهداف خود قرار دهید.
- اگر بودجه فعلی برای راه اندازی رستوران کم بنظر میرسد، دلسرد نشوید. میتوانید از انواع وام های مشاغل و راه اندازی کسب و کارها استفاده کنید.
5-تعیین محل و موقعیت فضای تجاری
نکات مهم بسیاری برای شناسایی بهترین محل جهت راه اندازی رستوران وجود دارد:
- در معرض دید بودن و امکان دسترسی آسان
موقعیت رستوران میبایست در نقاط پرجمعیت، قابل رویت و با دسترسی به پارکینگ های شهری باشد.
- تخمین مشتریان در مقیاس همان محله
در این مرحله از راه اندازی رستوران، نیازی نیست به بفکر شناسایی و جلب مشتریان خارج از محدوده نزدیک به رستوران باشید.معمولا بهتر است نوع مشتریان، سلیقه و سطح درآمد مشتریان محله ای که رستوران در آن واقع است را بسنجید.
- یک نکته مهم دیگر بررسی میزان مالیات یست که به درامد شما تعلق میگیرد و از آن مهمتر کسب اطلاع از نحوه قیمت گذاری بر غذا ها چراکه اماکن یا دیگر مراجع مرتبط با قیمت گذاری ، به نرخهای شما ایراد بگیرند و آن میزان سودی که در ابتدا در نظر داشتید را نتوانید کسب نمایید.
- استخدام کارمندان و هزینه رفت و آمد آنها
شما هنوز در ابتدای راه رستوران داری هستید پس نیازی نیست که با هزینه های اضافی مانند هزینه ایاب و ذهاب کارمندان ، سود خود را کمتر کنید.لذا بهتر است کارمندان شما در همان محله یا نزدیک به آن سکونت داشته باشند.
- بررسی بازار رستوران داری در منطقه مورد نظر و وضعیت رقابت با رستوران های اطراف
راه اندازی رستوران در یک منطقه با رستوران های متعدد یا صنفی چندان عاقلانه نیست.بهتر است محلی را برای راه اندازی رستوران خود انتخاب کنید که به اندازه کافی از دیگر فست فود و رستوران ها دور باشد.
- پیشنهاد ما جهت انتخاب محل راه اندازی رستوران، اجاره بجای خرید است. چرا که انعطاف بیشتری برای تغییرات احتمالی در شرایط کاری یا میزان سرمایه گذاری/سازی شما بوجود میآید.
6- گرفتن مجوز های راه اندازی رستوران
از همان ابتدای راه اندازی رستوران، میبایست تجهیزات و امکانات شما کافی و قابل قبول باشد تا بتوانید مجوز محل را دریافت کنید. پس از آن دریافت مجوزهای بهداشتی دیگر است که میتوایند از اتحادیه صنف کاری خود استعلام نمایید.
7-پیدا کردن تامین کننده تجهیزات و مواد غذایی
گرچه کیفیت مواد غذایی و تجهیزات کاری شما حرف اول را میزند اما عاقلانه است که از آنها را از تامین کنندگانی تهیه کنید که قیمتهای مناسب تری را ارائه میدهند.خصوصا که نمیتوانید به جبران قیمت بالای موادی که برای تهیه غذا هزینه نموده اید، نرخ غذاهای رستوران خود را بالاتر اعلام کنید.
8-طراحی داخلی رستوران
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، طراحی رستوران معمولا بر اساس نوع سرویس دهی آن و یا در ارتباط با عنوان آن انجام میشود.
- بعضی نکات طراحی در فضای داخلی رستورانها اجباری ست مانند روشن بودن بدنه یا کف ، داشتن تعداد کافی سرویس بهداشتی برای مشتریان و ..اما ایجاد فضایی صمیمی ، دلنشین و با نورپردازی مناسب ، نقاط مشترک طراحی فضای داخلی رستوران هاست.
- از طرفی بهتر است برای بیرون محل کسب خود تابلو ،نما و نورپردازی جذابی طراحی کنید تا مشتریان بیشتری جذب آن شوند.
9-استخدام نیروها و کارمندان
افراد مناسبی را برای آشپزی ، کمک آشپز ، صندوق داری و بازاریابی رستوران خود انتخاب نمایید. این افراد علاوه بر قابل اعتماد بودن میبایست کوشا ، منضبط ، حرفه ای و با تجره ، خوش برخورد و دارای ظاهر آراسته باشند.چرا که خود در بازگرداندن مشتریان و معرفی وجهه رستوران نقش بسزایی دارند.
نیروهایی که معمولا در ابتدای راه اندازی رستوران خود نیاز دارید شامل : مدیریت یا سرپرست، پیشخدمت ها، مهمانداران، ظرفشوی ها، آشپز و کمک آشپز ها، نظافتچی و مسئول خرید و تدارکات میباشند.
برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره های درج شده در وب سایت با ما در ارتباط باشید.
جهت اطلاع از سایر برنامه های آموزشی موسسه پایشگران پارسیان از لیست دوره ها دیدن فرمایید.
صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید.